Jarang sekali penyanyi Dayang Nurfaizah berkongsi perihal sisi peribadi, apatah lagi perihal item atau koleksi barangan kesayangannya.

Bagaimanapun, kali ini Dayang ‘bermurah hati’, berkongsi sedikit sisi peribadinya itu menerusi IG TV di Instagram, pada Khamis.

Penyanyi Lelaki Teragung ini memberi ruang buat para peminat untuk melihat sendiri koleksi aksesorinya yang kemas tersimpan di bilik pakaian.

“Anda selalu tanya, di mana Dayang simpan baju dan aksesori. Hari ini, Dayang akan tunjuk aksesori sahaja sebab baju-baju tu belum kemas lagi.

“Jadi nak tengok tak aksesori Dayang? Jom!,” katanya.

IKLAN

Dalam laci yang sudah pun dibahagi-bahagikan sudutnya, Dayang berkongsi aksesori baru dan pernah digunakan.

Kebanyakannya di simpan di dalam plastik khas bagi mengelakkan ia calar, sebagaimana yang dikongsikan bintang asal Sarawak ini.

Video yang berdurasi 2 minit 41 saat itu menerima reaksi positif ramai yang sebelum ini memang menantikan video seumpamanya dari penyanyi yang sinonim digelar ‘Queen D’ ini.

Malah, ada di antara mereka yang tidak sabar untuk melihat koleksi persalinan gaun Dayang yang dipernah dipakainya ketika membuat persembahan.

“Finallyyyy dayang share jgk..20 tahun tunggu.. heheh,” ujar seorang peminat.

“Tq for sharing, tak sabar nk tgk wardrobe dayang,” kata seorang lagi peminat.

“X sabar nak tengok koleksi baju nak2 lagi baju couture untuk show. Mesti dayang the only one yg bnyak own rizalman couture kan,” tanya peminat lain pula.

Apa pun, ramai benar yang tidak sabar menantikan apakah kejutan yang akan dikongsikan Dayang selepas ini.

“Jadi next time, Dayang akan tunjuk di mana letaknya baju-baju Dayang. Tunggu Dayang kemas dulu ya. Tunggu mood,” jelasnya pada akhir video.

Foto: IG TV Dayang Nurfaizah