WhatsApp Image 2019-11-14 at 3.04.07 PM

Baru sahaja melahirkan cahaya mata sulung pada 24 Oktober lalu, pelakon Ika Nabella merasakan dirinya terlalu lama dalam menjalani hari berpantang.

Baginya, dia masih keliru mengenai persoalan pantang-larang yang diamalkan oleh orang dahulu (nenek moyang) yang mempunyai pelbagai pencagahan pendapat terhadap antibodi setiap individu.

“Pejam celik pejam celik baru 21 hariiiiii hahahaha siapalah cipta pantang ni 44days? LOL!
Ok mommies, I ada soalan.

“Korang berpantang traditionally ke moderately? I mean nenek I ckp dulu2 org pantang makan ikan kering bakar dgn lada hitam je.. tak boleh keluar rumah langsung. Air cuma separuh gelas. Ada yg berpantang mcm tu ke?

“I pantang ada check up! Hahaha dpt keluar pi hospital pun jadiiii la kan?,”tulisnya.

Menerusi ruangan komen, pelbagai pendapat yang diberikan netizen terhadap posting yang dikongsikan pelakon itu.

Malah, rakan selebriti Tasha Manshahar turut memberikan pendapatnya sendiri.

“Moderately. I praktik apa yg scientifically proven by the doctors benda tu baik utk my body and baby. Beraktiviti moderately (bukan terbaring tak buat apa2 lgsg) sbb masa ni kita dalam proses recover.

“Kena juga bergerak supaya ada blood circulation, tp tak keterlaluan lg pulak czer. Anggap masa pantang ni masa utk berehat dan create bonding dgn anak. Makan makanan berkhasiat cukup nutrient supaya badan kita boleh heal naturally faster, kita boleh produce susu yg berkualiti,” komen Tasha yang pernah menjalani proses bersalin secara czer pada 21 Jun lalu.

Terdahulu, Ika dan suami, Muhammad Zaid berkahwin pada 30 Julai 2016 di Pulau Pinang.

Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan seorang cahaya mata lelaki pada 23 Oktober lalu.

Sehingga kini, pasangan itu masih belum mendedahkan wajah penuh dan nama anak mereka.


Foto : Instagram Ika Nabella