“Berlumba-Lumba Nak Buat Pahala,”- Berdoa Fasal Sesuatu, Zulin Aziz Kongsi Dedah Situasi Di Tanah Suci

Bagi yang pernah menjejakkan kaki di tanah suci Mekah, sudah pasti merasai perasaan sama dilalui bintang versatil, Zulin Aziz.

Menerusi entri terkininya di akaun Instagram miliknya, penyanyi berusia 31 tahun ini berkongsi cerita ketika berada di tanah suci Mekah untuk menunaikan ibadah umrah.

“Terima kasih @zayyan_kuala_lumpur terbangkan saya ke Tanah suci buat kali ke-2. .

“Kali pertama pun dengan Zayyan.Kenapa saya pilih zayyan lagi sbb sangat mudah berurusan dgn zayyan.Mutawif dan mutawifah yg selesa kita nak kongsi cerita,dah macam family.

“Kami masih berhubung baik walau dah setahun berlalu.Saya selesa.Masa umrah pertama,saya kongsi kisah suka duka saya,mereka kongsi pendapat,saya dapat sedikit rujukan,” tulisnya.

IKLAN

Dalam pada itu, Zulin atau nama sebenarnya Farah Azleeda Abdul Aziz meluahkan rasa rindu untuk untuk menunaikan ibadah umrah di Mekah.

“Alhamdulillah segalanya dipermudahkan. Saya tak pernah putus berdoa semoga saya dapat jejak kaki lagi ke tanah suci.Rindunya. Disana saya dapat focus ibadah.Berlari2 mengejar waktu solat,tak mau terlewat,tak nak tertangguh walau sesaat.

“Macamana tak rindu? Disana berlumba2 nak buat pahala. Masa di depan kaabah,saya berdoa ttg sesuatu.Hari2 disana saya minta petunjuk.Balik dari mekah saya sangat bahagia.Sangat.

“Hari demi hari saya bertambah bahagia.Allah jawab doa saya.Dan.. yaa .Allah tunjuk satu persatu.Bahagia yg saya nak tu bukan bahagia yg paling pantas utk saya.

“Seperti apakah?panjang ceritanya.Allah suntik kekuatan dalam diri ini.Biarlah hilang kebahagiaan yg saya nak sangat tu asalkan tak menyesal dikemudian hari

“Ya Allah permudahkanlah urusan hambaMu ini.Terimalah aku sebagai tetamuMu lagi.Ada banyak yg jadi aku nak mengadu,berterima kasih dan bersyukur.

IKLAN

“Ya Allah jemputlah juga mereka yg berniat,Mampukanlah mereka ya Allah,Permudahkanlah ya Allah

Amin ya rab,” tulisnya lagi

View this post on Instagram

Terima kasih @zayyan_kuala_lumpur terbangkan saya ke Tanah suci buat kali ke-2. . Kali pertama pun dengan Zayyan.Kenapa saya pilih zayyan lagi sbb sangat mudah berurusan dgn zayyan.Mutawif dan mutawifah yg selesa kita nak kongsi cerita,dah macam family. . Kami masih berhubung baik walau dah setahun berlalu.Saya selesa.Masa umrah pertama,saya kongsi kisah suka duka saya,mereka kongsi pendapat,saya dapat sedikit rujukan. . Alhamdulillah segalanya dipermudahkan. . Saya tak pernah putus berdoa semoga saya dapat jejak kaki lagi ke tanah suci.Rindunya.Disana saya dapat focus ibadah.Berlari2 mengejar waktu solat,tak mau terlewat,tak nak tertangguh walau sesaat. . Macamana tak rindu?Disana berlumba2 nak buat pahala. . Masa di depan kaabah,saya berdoa ttg sesuatu.Hari2 disana saya minta petunjuk.Balik dari mekah saya sangat bahagia.Sangat.Hari demi hari saya bertambah bahagia.Allah jawab doa saya. Dan.. yaa .Allah tunjuk satu persatu.Bahagia yg saya nak tu bukan bahagia yg paling pantas utk saya. Seperti apakah?panjang ceritanya.Allah suntik kekuatan dalam diri ini.Biarlah hilang kebahagiaan yg saya nak sangat tu asalkan tak menyesal dikemudian hari . Ya Allah permudahkanlah urusan hambaMu ini. Terimalah aku sebagai tetamuMu lagi.Ada banyak yg jadi aku nak mengadu,berterima kasih dan bersyukur.Ya Allah jemputlah juga mereka yg berniat,Mampukanlah mereka ya Allah,Permudahkanlah ya Allah Amin ya rab🤲🏼❤️ . @zayyan_kuala_lumpur

A post shared by زولين عزيز (@zulinaziz) on

Foto: Instagram Zulin Aziz