Terlalu menghayati lagu duet bersama penyanyi Indonesia, Zaskia Gotik yang membawakan lagu Jangan Tinggalkan Aku nyanyian Imam S Arifin, peserta dari Malaysia, Azmirul Azman,26, terkejut melihat kehadiran isteri yang muncul secara tiba-tiba di program D’Academy Asia 5.

Malah, situasi berkenaan turut tular di laman media sosial, baru-baru ini.

Menerusi video dari Facebook hiburan Indonesia, Golden Memory, Amirul  dan Zaskia terlalu asyik menyanyi sambil berpelukan dan saling menatap mata antara satu sama lain.

Terkejut akan kehadiran isteri, Nur Fatin Farahin atau mesra disapa Farah, reaksi Amirul yang juga pemenang tempat ketiga Mentor Musim-3 (protege Hafiz Suip) sangat terkejut dan wajahnya kelihatan pucat.

Bagaimanapun, Farah tenang berdepan situasi berkenaan dan ini responnya.

“Tak tahu nak cakap apa dah. Lelaki kalau belakang isteri memang macam ni,” katanya tenang. 

Bagaimanapun, Amirul akui silap dan meminta maaf kepada isterinya itu.

“Sayang, b minta maaf. Selama b ada kat sini, b banyak menyakiti hati sayang . B terpaksa buat mcm ni untuk hiburkan orang di Indonesia dan semua negara,” katanya yang sudah berkahwin dengan Farah pada tahun 2017.

Mahu memberi kejutan, Farah telah menghadiahkan bantal tidur kepada suaminya itu sebagai simbolik bantal kegemaran anaknya yang kini berusia 1 tahun 10 bulan.

“Sebelum nikah kami beli bantal ini , apabila dah nikah, ada anak. Jadi bantal ini kepunyaan anak kami. Inilah bantal kegemaran anak saya. Saya sangat rindu anak saya,” katanya sambil memeluk dan mencium item tersebut. 

Dalam pada itu, Zaskia turut meminta maaf kepada Farah dan menganggap ini sekadar hiburan semata-mata oleh pihak produksi program berkenaan.

Program itu turut menampilkan juri dari Malaysia, Mas Idayu dan tiga orang pengacara Indonesia termasuk Uyaina selaku pengacara tempatan.

KEJUTAN KEDATANGAN ISTRI AZMIRUL AZMAN MALAYSIA D'ACADEMY ASIA 5 TOP 6 RESULT SHOW 2019

KEJUTAN KEDATANGAN ISTRI AZMIRUL AZMAN MALAYSIA D'ACADEMY ASIA 5 TOP 6 RESULT SHOW 2019

Posted by Golden memory on Saturday, 21 December 2019

Video : Facebook Golden Memory