Pelakon jelita, Mia Ahmad kini sedang hamil anak keduanya yang kini sudah mencecah usia hampir 6 bulan.

Menerusi akaun Instagram miliknya, bintang drama bersiri Hati Perempuan ini ada berkongsi cerita kehamilan bersama peminatnya.

IKLAN

Aktres berusia 32 tahun ini memaklumkan dirinya mengalami pendarahan di peringkat awal kehamilan gara-gara terlampau aktif melakukan aktiviti berbasikal.

“Anak bujang mommy ni dah lama mommy tak dukung dia so terasa betul beratnya nak dukung dia. Early pregnancy haritu Mia bleeding doctor cakap maybe sbb terlampau active pastu naik bicycle carry Issa tu pula kat belakang.

IKLAN

“I don’t know lah pregnancy kali ni macam rasa smooth sgt, tak rasa macam pregnant sbb tu lah active buat itu ini.. Issa pun baik sangat except time dia nak wean off dulu tu je.

“Alhamdulillah… Harap urusan deliver and confinement nanti pun Allah permudahkan. InsyaAllah.

“Mommies yang anak ada masalah berat badan boleh cuba minum susu @rayyansusukambinhq,” tulisnya.

Dalam pada itu, rata-rata peminat mendoakan agar segala urusan Mia dipermudahkan.

Imbas kembali, Mia atau nama sebenarnya Samihah Ahmad Baderi telah mendirikan rumah tangga bersama penjaga gol pasukan bola sepak JDT, iaitu Mohd Izham Tarmizi pada 13 Januari 2017 dan dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Sayf Issa yang kini berusia setahun.

Video: Instagram Mia Ahmad