Pertama kali merakamkan foto di hadapan kafe sendiri, jelas Elfira, selama ini dia takut untuk mengakui perniagaan ini miliknya.

Ulas ibu kepada seorang anak ini, dia terlalu sibuk dengan soal perkahwinan, hamil dan anak.

Baru perasan tak pernah nak tangkap gambar sendiri dekat depan cafe sendiri.

“Maybe because i was scared , scared to even say this is my cafe . Because i know , i didnt do much to run this cafe , i was busy the whole year with weddings , being pregnant and now anak tetapi.

“Terima Kasih Allah kerana masih limpahkan rezeki pada saya . Cafe ini pun saya bukak niat ikhlas untuk keluarga . Its a family cafe . Saya yakin kalau kerana niat yang baik , perjalanan nya pun baik,” tulisnya.

Namun ulas pelakon ini, dia menanam hasrat untuk mempelajari selok belok perniagaan dan menguruskan kafe ini sendiri.

“@lovemesevendayscafe dah 4 tahun dah sebenarnya , hahaha tak perasankan ? sebab el pun tak post sangat. ( malu )

“But , i already made a promise to myself . Next year i have to find more knowledge about running a cafe , about handling my businesses and managing my financial . Tahun depan dah 26 , dah kira tualah tu 😂 dah kena kira kira untuk masa depan. jangan busy shopeee pee peee je,” jelasnya lagi.

View this post on Instagram

Baru perasan tak pernah nak tangkap gambar sendiri dekat depan cafe sendiri 😂 . Maybe because i was scared , scared to even say this is my cafe . Because i know , i didnt do much to run this cafe , i was busy the whole year with weddings , being pregnant and now anak tetapi Terima Kasih Allah kerana masih limpahkan rezeki pada saya . Cafe ini pun saya bukak niat ikhlas untuk keluarga . Its a family cafe . Saya yakin kalau kerana niat yang baik , perjalanan nya pun baik . @lovemesevendayscafe dah 4 tahun dah sebenarnya , hahaha tak perasankan ? sebab el pun tak post sangat. ( malu ) But , i already made a promise to myself . Next year i have to find more knowledge about running a cafe , about handling my businesses and managing my financial . Tahun depan dah 26 , dah kira tualah tu 😂 dah kena kira kira untuk masa depan. jangan busy shopeee pee peee je.

A post shared by 25 | 🇲🇾 | (@elfiraloy) on

Elfira membuka sebuah kafe bernama Love Me Seven Days di Alam Damai, Cheras pada tahun 2015.

Foto : Instagram Elfira Loy