Meluahkan rasa hati di laman Instagram, Rita Rudaini kesal apabila anaknya, Airit Rayyan Rizqin, dibuli dan tidak pandai melawan.

Jelasnya walaupun tidak pernah mengajar untuk membalas kembali, namun dia memberi amaran dan bakal mengambil tindakan andai melampaui batas andai ia keterlaluan.

Kongsi Rita lagi, pembuli tidak dapat dimaafkan kerana tindakan sehinggakan seluar anaknya dilondehkan sebagaimana didakwa.

Dia ni asyik kena buli…sbb dia xmelawan…org kata apa pon kt dia..dia xpandai bls..org buat apa pon kt dia,dia xbls…mommy pon xajar ank2 mommy kata kt ank org or buat ank org.

“Tapi tggu ,mommy yg akan ambik tindakan klau mak bpk xreti nk ajar ank sendiri…mommy ni tgk je lembut…tp jgn buat hal ye….benda skit2 mommy bole lg tutup mata n just ajar ank 'biarkan' …tp bila sampai bab kena londeh sluar ni….haaaa mmg kurang ajar sgt lah ni…

“Klau mak bpk bole buat xtau bila dah buat report…buat xtau bila tau ank dia 'something'….sampai skrg sisturr tggu ye…but nothing dr parent tu….tgguu Rita Rudaini buat sesuatu…sisturr dun care level apa pon….jgn main2 dgn sisturr…i bela ank2 sorg2 xde suami but dun play2 ya…kdg2 sisturr bole jd kucing tp awasss sisturr juga bole tukaq jd naga,” tulisnya.

Tegasnya, kemungkinan besar dia turut membuat laporan di kementerian seandainya hal ini berlanjutan.

Sampai dah CUTI SEKOLAH tp NOTHING…haaaa tgguu…sampai ryan mintak tukaq sekolah….tp mommy ckp 'benda ni bukan psal sek,bukan salah sek..tp ATAS DIDIKAN MAK BAPAK di rumah' ….mungkin kena report kementerian trus ni…TOO MUCH! Mcm mana paksu n maksu @siti.azwa @neves7727?” ulasnya panjang lebar.

Dia ni asyik kena buli…sbb dia xmelawan…org kata apa pon kt dia..dia xpandai bls..org buat apa pon kt dia,dia xbls…mommy pon xajar ank2 mommy kata kt ank org or buat ank org….tp tggu ,mommy yg akan ambik tindakan klau mak bpk xreti nk ajar ank sendiri…mommy ni tgk je lembut…tp jgn buat hal ye….benda skit2 mommy bole lg tutup mata n just ajar ank 'biarkan' …tp bila sampai bab kena londeh sluar ni….haaaa mmg kurang ajar sgt lah ni…klau mak bpk bole buat xtau bila dah buat report…buat xtau bila tau ank dia 'something'….sampai skrg sisturr tggu ye…but nothing dr parent tu….tgguu Rita Rudaini buat sesuatu…sisturr dun care level apa pon….jgn main2 dgn sisturr…i bela ank2 sorg2 xde suami but dun play2 ya…kdg2 sisturr bole jd kucing tp awasss sisturr juga bole tukaq jd naga… . . Sampai dah CUTI SEKOLAH tp NOTHING…haaaa tgguu…sampai ryan mintak tukaq sekolah….tp mommy ckp 'benda ni bukan psal sek,bukan salah sek..tp ATAS DIDIKAN MAK BAPAK di rumah' ….mungkin kena report kementerian trus ni…TOO MUCH! Mcm mana paksu n maksu @siti.azwa @neves7727 ?

A post shared by RITARUDAINI (@ritrud727) on Nov 22, 2019 at 12:05am PST

Tindakan Rita mendapat sokongan netizen yang menyifatkan kes buli tidak patut dibiarkan di kalangan anak-anak di sekolah.

Foto : Instagram Rita Rudaini