Meluahkan rasa terkilan terhadap industri hiburan tempatan, pelakon dan pengarah, Sheila Rusly berkongsi perasaanya itu kepada suami, Azman Hj Yahya atau mesra disapa Jinggo@Tok Sidang.

Kongsi Jinggo, Sheila sudah lama memendam perasaan terhadap industri hiburan tempatan bagi menjaga sensitiviti rakan artis.

Tambahan pula, Sheila difahamkan juga mahu berehat seketika dari industri selepas ini.

“Assalmualaikum Malaya…Salam subuh Geng Tok Sidang dimane sajer komer berada…

“Pagi ni pasei Sis cakap pada teman, Babe.. since i nak mengundurkan diri sementara waktu ni…I nak cakap sket apa yang terpendam dalam hati pasei orang orang dalam industri i.

“Dulu i simpan sebab nak jaga sensitivities nak jaga hati dorang.. sekarang i dah ready nak cakap… kalau i di blacklisted atau di boikot… i dah ready… sebab tu i nak mengundurkan diri sebelum dorang campak proposal i … proposal Js Pictures atau yang ada kena mengena dengan nama SHEILA RUSLY dalam tong sampah,” tulis Jinggo.

Malah, Sheila turut memberi pesanan kepada Jinggo agar selayaknya setiap anugerah yang diraih harus diberikan kepada mereka yang masih hidup.

“Sis berpesan lagi pada Tok Sidang..“ Babe…esok bila i dah tak de… tetiba ada orang nak bagi Anugerah pada i, you suruh anak anak amek, ucap terima kasih lepas tu Anugerah bagi balik.

“Kata pada dorang, kalau nak kasi Anugerah pada mama saya, kasi masa dia hidup, kalau dah mati, Anugerah tu dah tak der nilai…Adehhh. Hadoiiii mak aiiii .. Kelakor sedih lak hati teman niiiii,”akhirinya.

View this post on Instagram

Assalmualaikum Malaya…Salam subuh Geng Tok Sidang dimane sajer komer berada… . #cerekatoksidang pagi ni pasei Sis cakap pada teman, Babe.. since i nak mengundurkan diri sementara waktu ni…I nak cakap sket apa yang terpendam dalam hati pasei orang orang dalam industri i.. dulu i simpan sebab nak jaga sensitivities nak jaga hati dorang.. sekarang i dah ready nak cakap… kalau i di blacklisted atau di boikot… i dah ready… sebab tu i nak mengundurkan diri sebelum dorang campak proposal i … proposal Js Pictures atau yang ada kena mengena dengan nama SHEILA RUSLY dalam tong sampah… . Sis berpesan lagi pada Tok Sidang..“ Babe…esok bila i dah tak de… tetiba ada orang nak bagi Anugerah pada i, you suruh anak anak amek, ucap terima kasih lepas tu Anugerah bagi balik… kata pada dorang, kalau nak kasi Anugerah pada mama saya, kasi masa dia hidup, kalau dah mati, Anugerah tu dah tak der nilai…Adehhh…. . Hadoiiii mak aiiii .. Kelakor sedih lak hati teman niiiii…

A post shared by Tok Sidang Jinggo (@jinggo_jspictures) on

Jinggo merakam video tersebut apabila Sheila tampil dalam satu babak drama terbaru, Bukan Gadis Biasa yang merakamkan Sheila memegang watak sebagai wanita tua dengan calitan solekan.

Sekali gus, video tersebut dihujani komen terhadap kapsyen yang diluahkan Sheila kepada Jinggo.

Dalam perkembangan lain, Jinggo dan produksi, Js Pictures Sdn Bhd  tampil dengan drama terbaru berjudul Bukan Gadis Biasa yang menampilkan aktress Ayda Jebat sebagai Johana, bergandingan bersama Remy Ishak.

View this post on Instagram

Assalmualaikum Malaya…Great Tuesday Geng Tok Sidang dimane sajer komer berada… . #cerekatoksidang pagi ni pasei Sis pesan pada teman “ Babe u udoh mula kena training anak anak pelan pelan ganti tempat i… Adehhhh 🙄🙄🙄… . Muaaha aha aha ha aha aha aha aha hadoiiii mak aiiii .. nayaaaaaa teman… . Huuuu huuuuuuuu Haaaa haaaaaaaaa . Nak bagitau komer jugak ***KITCHEN HELPER DIPERLUKAN*** ***WAITER WAITRESS DIPERLUKAN** di #thedimsumplacekl .. . The DIM SUM PLACE G VILLAGE Lot G-11,Ground Floor, No. 35,Jalan Desa Pandan, Desa Pandan 55100, Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Malaysia . . Huuuu huuuuuuuuu Haaaa haaaaaaaaaa . Mohhhh leee kita.. Bismillah and… Actionnnnnnn….

A post shared by Tok Sidang Jinggo (@jinggo_jspictures) on

Video : Instagram Jinggo