Kejayaan para pelakon yang telah menjayakan drama rantaian 7 Hari Mencintaiku 2 ternyata mendapat perhatian meluas daripada rakan selebriti serta penonton.

Pelakon Luqman Hafidz misalnya, menyatakan kejayaan drama bersiri yang telah berjaya mencipta fenomena ini bukan kerana dibintangi pelakon hebat seperti Siti Saleha dan Shukri Yahaya semata-mata.

Sebaliknya menurut Luqman, drama ini berjaya meraih penonton yang tinggi kerana setiap watak memiliki penceritaan yang tersendiri.

“Haritu ak ada sampaikan point2 ini pada @sallywho , harini ak share kan di sini dalam meraikan kejayaan Drama 7harimencitaiku2.

“Bercerita tentang screen time. Pernah sekali menonton hampir 20min lebih hero dan heroin tak de screen time (tak keluar tv) sewaktu bersiaran. Ini menunjuk kan drama ini juga mementingkan watak2 lain dalam penceritaan. Tak syak lagi ini penyumbang besar dalam kejayaan drama 7harimencintaiku2 kali ini.

IKLAN

“Contoh nya macam semalam, penangan scene otai kak @lizza_abdullah mak leha dan abg @kazar35 pak samad . Kesedihan yg mereka tonjolkan dalam kegagalan rumah tangga kuzairi dan mia buat kita turut sedih.

“Ini juga membantu penceritaan hubungan hero dan heroin tanpa perlu mereka muncul di kaca TV.

“Tetapi bila sekali hero dan heroin keluar kita pasti tercegat kerana ternanti nanti apakah yg akan berlaku pada hubungan mereka selaku tunjang cerita.

“Permainan cheeky pasangan romantik sofi dan helmi, nadia dan zaidi juga memberi colour yg sgt menonjol untuk menarik penonton. Ini kerana mereka di sedia kan ruang masa dan dialog yg secukupnya dalam menyemai watak di jiwa penonton. Pembahagian masa di beri dengan sangat teliti.

“Selalu apa yg terjadi di drama drama yg lain adalah, watak pembantu hanya akan bercerita tentang konflik hero dan heroin. Seolah olah mereka tiada kehidupan sendiri. Kadang2 macam iklan je scene mereka, cukuplah sekadar nak cukup kan satu jam penceritaan.

“Penulisan yg sangat hebat, editing yg kemas, score muzik yg best, lagu ost yg berhantu, direction yg sgt jelas. Kesemunya datang sekali. Kudos pada semua team @khanmancung @amynawari Harapnya ‘template’ drama ini akan di serap dan di olah menjadi lebih baik untuk drama2 yg akan datang.

“P/S: Ni hanya personal opinion, kalau korang nak tambah pun boleh.#7harimencintaiku2 #raimeraikan,” tulisnya panjang lebar.

View this post on Instagram

Haritu ak ada sampaikan point2 ini pada @sallywho , harini ak share kan di sini dalam meraikan kejayaan Drama 7harimencitaiku2. . Bercerita tentang screen time. Pernah sekali menonton hampir 20min lebih hero dan heroin tak de screen time (tak keluar tv) sewaktu bersiaran. Ini menunjuk kan drama ini juga mementingkan watak2 lain dalam penceritaan. Tak syak lagi ini penyumbang besar dalam kejayaan drama 7harimencintaiku2 kali ini. . Contoh nya macam semalam, penangan scene otai kak @lizza_abdullah mak leha dan abg @kazar35 pak samad . Kesedihan yg mereka tonjolkan dalam kegagalan rumah tangga kuzairi dan mia buat kita turut sedih. Ini juga membantu penceritaan hubungan hero dan heroin tanpa perlu mereka muncul di kaca tv. . Tetapi bila sekali hero dan heroin keluar kita pasti tercegat kerana ternanti nanti apakah yg akan berlaku pada hubungan mereka selaku tunjang cerita. . Permainan cheeky pasangan romantik sofi dan helmi, nadia dan zaidi juga memberi colour yg sgt menonjol untuk menarik penonton. Ini kerana mereka di sedia kan ruang masa dan dialog yg secukupnya dalam menyemai watak di jiwa penonton. Pembahagian masa di beri dengan sangat teliti. . Selalu apa yg terjadi di drama drama yg lain adalah, watak pembantu hanya akan bercerita tentang konflik hero dan heroin. Seolah olah mereka tiada kehidupan sendiri. Kadang2 macam iklan je scene mereka, cukuplah sekadar nak cukup kan satu jam penceritaan. . Penulisan yg sangat hebat, editing yg kemas, score muzik yg best, lagu ost yg berhantu, direction yg sgt jelas. Kesemunya datang sekali. Kudos pada semua team @khanmancung @amynawari Harapnya ‘template’ drama ini akan di serap dan di olah menjadi lebih baik untuk drama2 yg akan datang. . P/S: Ni hanya personal opinion, kalau korang nak tambah pun boleh.✌️☺️#7harimencintaiku2 #raimeraikan

A post shared by Luqman Hafidz (@luqmanhafidzx) on

Foto: Instagram Luqman Faidz