Penyanyi dan pelakon, Erra Fazira baru-baru ini ada berkongsi beberapa keping foto bersama pengarah terkenal, Michael Ang menerusi Instagram.

Kongsi penyanyi Jendela Hati ini di ruangan kapsyen, foto throwback itu dirakam sekitar Ramadan lalu.

View this post on Instagram

Throwback Ramadhan. . . Me n my darling @michaelang38 … Buat larian obor dari set GERAKKHAS ke dapur halal michael Ang! Demi mu Mike!! . . Penghijrahan Mike adalah berita yang paling gembira buat saya.. saya ingat lagi, Mike datang ke rumah.. memberi salam. Saya terpaku.. kemudian dia beritahu yg dia dah bergelar Muslim kini. This was last year.. Ya Allahhhh happy nya dan hampir menitis air mata saya mendengar. . . Saya teringat 3,4 tahun lalu.. sewaktu pengambaran sebuah telemovie, semasa puasa.. Mike tanya kami yg ada dlm set.. KENAPA PERLU PUASA? SEBAB APA? Kita pun jawablah dengan segala macam ilmu yang ada.. last last dia sound kita.. AHHHH SALAH! AKU YG NON MUSLIM NI PUN TAHU.. KORANG JAWAB APOOOO..?!! 🤣🤣 time tu rasa nak pelangkung kepala dia pun ada.. tp sbb kami dah saling memahami .. perbincangan panas itu berakhir dgn baik malah menjdi sessi ilmu yg bermanfaat kpd semua. . . Mike mmg suka berdebat tapi dia bukanlah sejenis kalau salah pun nak menang. Kalau salah dia akui, kalau betul, dia fight! Sayang kau Mike!! Kau mmg kawan yang baik.. . . Sebenarnya byk cerita kalau nak kongsi pasal anak manja yg bernama @michaelang38 ni.. 😁😆 tapi nanti2 lah ea.. simpan sikit.. nanti kita sambung.. .

A post shared by Erra Fazira (@errafazira) on

“Throwback Ramadhan. Me n my darling @michaelang38 … Buat larian obor dari set GERAKKHAS ke dapur halal michael Ang! Demi mu Mike!!

“Penghijrahan Mike adalah berita yang paling gembira buat saya.. saya ingat lagi, Mike datang ke rumah.. memberi salam. Saya terpaku.. kemudian dia beritahu yg dia dah bergelar Muslim kini. This was last year.. Ya Allahhhh happy nya dan hampir menitis air mata saya mendengar,” tulisnya.

Pada masa sama, bintang senior ini turut kembali merakam memori puasa bersama Michael.

“Saya teringat 3,4 tahun lalu.. sewaktu pengambaran sebuah telemovie, semasa puasa.. Mike tanya kami yg ada dlm set.. KENAPA PERLU PUASA? SEBAB APA? Kita pun jawablah dengan segala macam ilmu yang ada.. last last dia sound kita.. AHHHH SALAH! AKU YG NON MUSLIM NI PUN TAHU.. KORANG JAWAB APOOOO..?!!

“Time tu rasa nak pelangkung kepala dia pun ada.. tp sbb kami dah saling memahami .. perbincangan panas itu berakhir dgn baik malah menjdi sessi ilmu yg bermanfaat kpd semua.

“Mike mmg suka berdebat tapi dia bukanlah sejenis kalau salah pun nak menang. Kalau salah dia akui, kalau betul, dia fight! Sayang kau Mike!! Kau mmg kawan yang baik.

“Sebenarnya byk cerita kalau nak kongsi pasal anak manja yg bernama @michaelang38 ni. Tapi nanti2 lah ea.. simpan sikit.. nanti kita sambung,” kongsi Erra panjang lebar.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata memberikan pandangan terhadap foto yang dimuat naik.

Malah, ada juga beberapa komen yang ditinggalkan bertanya mengenai hubungannya dengan rakan pelakon, Datin Seri Umie Aida gara-gara status yang dimuat naik pelakon berkenaan, awal semalam.

Meski tidak menyebut nama, namun ada di antara netizen yang membuat kesimpulan sendiri bahawa apa yang berlaku seperti merujuk kepada mereka berdua memandangkan hubungan keduanya cukup akrab.

Tidak meninggalkan reaksi terhadap apa yang ditanya, Erra bagaimanapun dilihat ada meninggalkan komen di ruangan sama beberapa jam lalu.

Namun tidak dapat dipastikan tujuan komen tersebut ditulis Erra.

“Salam semua. Maaf ya. Saya delete mana yang boleh mengundang cerita panjang atau balah-balah. Kita positif saja ya. Moga lebih damai,” tulisnya.

Terdahulu, status Umie yang mengundang tanya tanya peminat di Instagram itu sudah pun dipadam.

Foto: Instagram Erra Fazira