Semenjak kehadiran insan ketiga, Shakilla Khoriri mengakui sukar membahagikan kasih sayang antara suami dan anak.

Malah kadang-kala, dia terasa hati terhadap perkara biasa yang harus ditempuhi setiap hari.

“Last but not least. Aku syak kitaorang anak beranak akan pengsan awal malam ni.

“Anyway saja lah nak share sikit.
Even aku tahu aku tak layak tapi aku tengah melaluinya. Lumrah dalam rumahtangga.

“Pasti kadang ada terluka, terkasar, tersentap, terasa dan segala jenis penyakit hati yang menyakitkan. Tapi itu kan Biasa.

“Yang luar biasa adalah penyakit hati yang pasangan kau duakan kau, berahsia, maki hamun,bertinju dengan kau dan sebagainya. Haaa tu TIADA MAAF.

“Tipu lah kalau aku cakap takde rasa sakit hati dengan Fizi tu. Lagi2 sejak ada anak ni lebih2 perangai dia. Aku gerammmmm jeeee….Fikir apa nak buat. Tapi…. aku pun sama naik.

Kita orang kurang kasih sayang dan jadi attention seeker sejak kasih dan sayang banyak tercurah dekat Ameena sofia.

“So maafkan Fizi. Dia memang dilahirkan untuk menjengkilkan orang. Maafkan aku kerana aku punya sabar penuh didada sejak jadi MAK ni. Maafkan kami.

“Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin.
Sayang Semua,” luahnya.

View this post on Instagram

#💋• . Last but not least. Aku syak kitaorang anak beranak akan pengsan awal malam ni. . Anyway saja lah nak share sikit. Even aku tahu aku tak layak tapi aku tengah melaluinya. Lumrah dalam rumahtangga. Pasti kadang ada terluka, terkasar, tersentap, terasa dan segala jenis penyakit hati yang menyakitkan. Tapi itu kan Biasa. . Yang luar biasa adalah penyakit hati yang pasangan kau duakan kau, berahsia, maki hamun,bertinju dengan kau dan sebagainya. Haaa tu TIADA MAAF. . Tipu lah kalau aku cakap takde rasa sakit hati dengan Fizi tu. Lagi2 sejak ada anak ni lebih2 perangai dia. Aku gerammmmm jeeee….Fikir apa nak buat 🙄 Tapi…. aku pun sama naik. 😅 . Kitaorang kurang kasih sayang dan jadi attention seeker sejak kasih dan sayang banyak tercurah dekat Ameena sofia. . So maafkan Fizi. Dia memang dilahirkan untuk menjengkilkan orang. Maafkan aku kerana aku punya sabar penuh didada sejak jadi MAK ni. Maafkan kami. . . Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin. Sayang Semua 💋

A post shared by SHAKILLA KHORIRI (@shakillakhoriri) on

Tambahnya lagi, melayan karenah anak kadang kala membuatkan mereka terlepas pemandangan indah untuk dipotretkan bersama sebagai kenangan. Namun, sebenarnya, inilah memori indah yang terpahat dalam hati.

“Bila bercuti berdua (tambah seketul) ni memang kau akan terlepas banyak view cantik untuk bergambar.
Tercari2 orang.
Setakat you ambil gambar i,
i ambil gambar you, OK takde masalah.
Tapi view yang cantik mestilah kau nak abadikan dalam instagram !

“Ni view tak cantik dan orang bawa buggy yang tolong ambilkan.
backlight kaw2 yang kau terpaksa naikkan brightness.
Ceh ! tapi syukur, alhamdulillh ada juga orang sudi ambilkan.

Biarlah view yang cantik tu.
Biar kitaorang simpan dalam hati dan jadi kenangan bersama tiga beranak..

“Raya sudah,
Holiday sudah,
Penat sudah,
Semua sudah.
Esok Fizi dah masuk conty radio balik.

“Aku.
Berperang mengemas rumah,
membasuh, menyusun, menyapu, semua lah.
Pokok bunga pun hidup segan mati tak mau dah kat luar tu.”

View this post on Instagram

#💋• . Bila bercuti berdua (tambah seketul) ni memang kau akan terlepas banyak view cantik untuk bergambar. Tercari2 orang. Setakat you ambil gambar i, i ambil gambar you, OK takde masalah. Tapi view yang cantik mestilah kau nak abadikan dalam instagram ! . . Ni view tak cantik dan orang bawa buggy yang tolong ambilkan. backlight kaw2 yang kau terpaksa naikkan brightness. Ceh ! tapi syukur, alhamdulillh ada juga orang sudi ambilkan. . Biarlah view yang cantik tu. Biar kitaorang simpan dalam hati dan jadi kenangan bersama tiga beranak. . . Raya sudah, Holiday sudah, Penat sudah, Semua sudah. Esok Fizi dah masuk conty radio balik. . Aku. Berperang mengemas rumah, membasuh, menyusun, menyapu, semua lah. Pokok bunga pun hidup segan mati tak mau dah kat luar tu. 😅

A post shared by SHAKILLA KHORIRI (@shakillakhoriri) on

Foto : Instagram Shakilla Khoriri

Apa Kata Anda