Dalam titisan air mata kesyukuran, pelakon dan usahawan, Mawar Rashid merakam kembali memori indah ketika menjejakkan kaki ke tanah suci Makkah.

Jelas Mawar dalam menerusi kapsyen pada pautan video lama yang dimuat naik, dia mengakui rasa rindu selain turut berkongsi pengalaman menitipkan doa di Hijir Ismail.

“Rindu yang teramat… Time ni, Mawar sorang2 nak g doa kat Hijr Ismail. Raf tengah solat. Berdebar2 nak masuk kat situ. Semua nak g doa kat situ kan.

IKLAN

“Tapi… Mawar mmg nekad nak doa jugak kat situ, sbb tu Mawar cuba g jugak kat situ. Memang ramai sgt berhimpit tapi Alhamdulillah Allah SWT permudahkan,” tulisnya.

Kongsi ibu hamil ini lagi, dia bertemu dengan dua jemaah yang turut sama berhajat untuk menitipkan doa di lokasi sama.

“Bertemu ngn 2 org aunty yg sama2 berjuang untuk nak berdoa kat Hijr Ismail. Mawar nampak 2 org aunty ni, pastu Mawar tanya.. “cik.. boleh ke Mawar nak masuk skali ngn cik.. sebab Mawar sorang ni”.

“Aunty2 tu terus tarik mawar, and suruh Mawar pegang kuat2 aunty tu. Alhamdulillah, lama jugak dapat pegang kucup kain Kaabah, sambil doa, sampai senget2 tudung. Rinduuuuu.

“Ingat lagi, antara doa Mawar ialah untuk @mawarosehq dan untuk rumah tangga Mawar, syukur.

“Alhamdulillah, betul-betul sebelum pkp bulan 3 dulu, sempat buat umrah. Kali pertama Mawar menjejak ke tanah suci.

”Tak sabar nye nak pergi sana lagi, agak-agak next time, Mawar akan dapat pergi ngn siapa ya,” tulisnya panjang lebar.

Sementara itu, Mawar menerusi posting terdahulu turut menitipkan ucapan Salam Maulidur Rasul buat semua pengikutnya yang beragama Islam.