Biarpun seringkali memegang watak sampingan, namun Noorkhiriah menegaskan, kadang kala emosi pelakon pembantu lebih hebat daripada subjek utama.

Berpegang pada nawaitu mengapa memilih jalan sebagai anak seni, pelakon hebat ini turut memaklumkan, kecaman adalah makanan harian yang harus dihadapi setiap hari.

Untuk mecari sesuap nasi tidak mudah, anak seni harus berjiwa kental.

Kdg2 background lagi elok dr objek..mcmtu gak dlm lakonan..pada adik2 yg baru up jadi pelakon jgn dikejar sgt watak utama..phm,semua impikan hero,heroin..hebat tu..kdg2 wtk pembantu lagi hebat permainannya,sungguh..tak caye korg try..watak utama mmg gajinya tinggi,muka sokmo kat paper tp kdg2 permainannya bkisar dlm circle itu saja.

“Watak pbantu jiwanya tunggang langgang..emosi turun naik..jgn malu bermula dari bawah.

“Apapun bbalik pada nawaitu kita..utk apa kita bgelar anak seni..utk menghadap kecaman di akhir zaman atau utk mcari rezeki setin sardin tuk alas perut sblm bjaya mcm Dato Rosyam Nor.

“Bila dah masuk dlm dunia lakonan..kena maki,kena sgala kena..hadapkan..jiwa kena kental..pandangan org pada yg bgelar artis ni jarang baiknya..ada je yg tak kena..anggap apa saja kecaman,teguran adalah dari Allah tapi disalurkan pada manusia..susah2 sgt off je komen..kkdg netizen ni mengundang rasa migrain sampai leh masuk air.

“Andai bjaya hadap,inshaAllah lamalah idup dalamnya walaupun kdg2 job setahun sekali tp sekali masuk..Hilang dimata dihati jangan,haderrrrrrrr,” kongsinya lagi.

View this post on Instagram

Kdg2 background lagi elok dr objek..mcmtu gak dlm lakonan..pada adik2 yg baru up jadi pelakon jgn dikejar sgt watak utama..phm,semua impikan hero,heroin..hebat tu..kdg2 wtk pembantu lagi hebat permainannya,sungguh..tak caye korg try..watak utama mmg gajinya tinggi,muka sokmo kat paper tp kdg2 permainannya bkisar dlm circle itu saja..wtk pbantu jiwanya tunggang langgang..emosi turun naik..jgn malu bermula dari bawah..apapun bbalik pada nawaitu kita..utk apa kita bgelar anak seni..utk menghadap kecaman di akhir zaman atau utk mcari rezeki setin sardin tuk alas perut sblm bjaya mcm Dato Rosyam Nor..bila dah masuk dlm dunia lakonan..kena maki,kena sgala kena..hadapkan..jiwa kena kental..pandangan org pada yg bgelar artis ni jarang baiknya..ada je yg tak kena..anggap apa saja kecaman,teguran adalah dari Allah tapi disalurkan pada manusia..susah2 sgt off je komen..kkdg netizen ni mengundang rasa migrain sampai leh masuk air😝..andai bjaya hadap,inshaAllah lamalah idup dalamnya walaupun kdg2 job setahun sekali tp sekali masuk..Hilang dimata dihati jangan,haderrrrrrrr..😁

A post shared by Noorkhiriah Ahmad Shapie (@khiriah17) on

 

Bukan senang jadi senang. Bukan susah jadi susah. Apa yang penting, hati harus cekal hadapi dugaan.

Foto : Instagram Noorkhiriah

Apa Kata Anda