Rasanya tidak perlu diperkenalkan lagi usahawan terkenal, Nur Sajat yang sentiasa mendapat perhatian ramai pihak.

Setiap apa yang dilakukan pastinya menjadi bualan netizen; baik dari segi perniagaannya, pakaian yang digayakan serta sisi peribadi.

Jadi, MH kongsikan 10 trivia menarik mengenainya.

1. Sajat menjalankan beberapa perniagaan seperti Let’s Bekung Diamond, Nur Sajat Gold dan terbaru, Nur Sajat Beutician. Dia mulai serius berniaga lebih tiga tahun lalu.

2. Selain menjalankan perniagaan, Sajat juga memulakan kariernya sebagai seorang penyanyi. Lagu duetnya bersama Datuk Seri Aliff Syukri berjudul Abang Nak Tegur dan Bobo Di Mana telah mendapat kecaman ramai pihak, namun setakat ini muzik video lagu itu telah mengumpul jutaan kali tontonan.

3. Media Sosial Nur Sajat, dia mempunyai lebih sejuta pengikut di akaun Instagram, Sajat sering memuat naik gambar dan videonya.

Dahulunya menggunakan nama profil ‘Nur Sajat’, namun ketika berada di Lebanon baru-baru ini, Sajat telah menukar namanya kepada ‘Ajramjat’.

IKLAN

4. Miliki Banglo Mewah dianggarkan bernilai RM11 Juta. DS Aliff menawarkan kediaman berkenaan kepada kawan rapatnya itu.

5. Mempunyai Dua Orang Anak Angkat.
Sajat telah mengambil sepasang anak angkat iaitu Nur Syaza Sajidah dan Muhamad Syahmi, masing-masing berusia tiga tahun.

6. Coach Yin merupakan teman rapat dan sering memberi sokongan kepadanya.

7. Sajat sering mencetuskan kontroversi misalnya menerusi beberapa kenyataan serta pernah tampil daring dengan berbikini di Lebanon baru-baru ini. Malah, perkara itu juga telah mendapat teguran ramai pihak.

8. Gemar Berswafoto & OOTD. Menerusi Instagramnya, Sajat gemar berkongsi gambar dan telah mendapat puluhan ribu likes (tanda suka).

9. Body Goals Sajat, Buat Ramai Wanita Cemburu kerana miliki bentuk badan yang ideal yang pastinya membuatkan wanita di luar sana ‘gigit jari’.

10. Rajin ke gimnasium.

Sajat amat menitikberatkan kecantikan dan rajin ke gim untuk bersenam.