Kalau tahun lalu menyaksikan satu demi satu filem ‘blockbuster’ ditayangkan di pawagam, tahun ini juga juga bakal menyaksikan ramai kaki wayang bakal ‘kopak duit’ mereka.

Apa tidaknya, pengkritik filem menjangkan tahun ini adalah tahun yang meriah untuk industri filem apabila satu demi satu filem pecah panggung akan muncul.

Oleh itu, mari kit lihat 10 filem yang tentunya dinanti-nantikan oleh para kaki wayang, tahun ini

Star Wars: Episode IX (Dis 20)

‘The force’ kembali. Kepada peminat filem Star Wars, mohon bersabarlah ya hingga ke hujung tahun ini.

Avenger: End Game (Mei 3)

Tentu ramai yang frust dengan pengakhiran Avenger: Infinity Wars tahun lalu kan? Harap-harap kali ini tidaklah macam tahun lalu. Penantian itu satu penyeksaan.

Toy Story 4 (Jun 21)

Walaupun para peminat siri tersebut melahirkan rasa protes dengan filem ke-4 ini, tidak dinafikan pasti ramai juga yang merindui gelagat Woody, Buzz Lightyear dan koco-konco mereka. ‘You got a friend in me’!

The Lego Movie 2: The Second Part (Feb 10)

Wah! Filem ini sangat sinonim dengan lagu ‘Everything Is Awesome’, tak sabar nak tengok Emmet nyanyi lagu itu.

The Lion King (July 19)

Karya ini merupakan satu ‘masterpiece’ dan semestinya menjadi salah satu filem yang sangat dinanti-nantikan tahun ini.

Shazam! (April 5)

Kalau Marvel ada Captain Marvel, DC Comics ada Shazam! Mana lagi hebat agaknya?

Aladdin (Mei 24)

A whole new world! Tipulah kalau tak pernah dengar lagu ini kan? Apa-apapun, tak sabar nak nak tengok Aladdin, Puteri Jasmin dan Genie dalam filem tersebut.

How To Train Your Dragon 3: The Hidden World (Feb 22)

Toothless kembali lagi! Tapi kalau lihat daripada trailernya, macam best je filem ini!

Spiderman: Far From Home (Julai 5)

Yass! Tom Holland kembali memegang wataknya sebagai Spiderman dan juga apa agaknya jadi antara dia dan MJ ya?

Captain Marvel (Mac 3)

Akhirnya, peminat Marvels dapat mengenali dengan lebih rapat watak ini. Dengar cerita dia adalah yang paling kuat sekali daripada semua Avengers tu. Dapatkah dia kalahkan Thanos?

Foto:Carian Google