Isteri kepada pendakwah bebas, Da’i Farhan, Dr. Erin ada berkongsi situasi saat dirinya dijaga si suami ketika sedang sakit.

Terdahulu, usahawan dan pengamal kesihatan ini turut memberi pandangannya mengenai hubungan persabahatan.

“Yang paling bermakna dalam kejadian ini adalah Allah nak tunjukkan sesuatu. Kita dalam hidup dengan kawan-kawan ni kena belajar berlebih kurang tolak ansur. Jangan berkira, kalau kawan kita kurang kot tu kita tolong kot ni.

“Kalau kawan kita lebih kita tumpang happy sama. Kalau ada error kat mana-mana bawa bincang elok-elok.

“Kalau kita pilih jalan susah memang susahlah ending dia, kalau kita pilih jalan mudah semua orang mudah walaupun akan ada yang kalah tapi tak mengapalah, dah Allah izin jadi lagu tu. So jadilah.

“Pendek kata dalam mengenal erti persahabatan, keyakinan kita pada takdir walaupun nak putus urat perut ni. I will alwayas be by your side my beloved friends. Moga kita sama-sama di dunia dan juga di syukrgaMu nanti, amin,” maklum Dr.Erin.

Pada masa sama, wanita yang memiliki lapan cahaya mata ini turut akui suaminya seorang yang penyabar kerana menjaganya dengan 24 jam makan bersuap saat tak sihat.

“Be strong my dear. InsyaAllah, Dia ada melihat kebenaran tak lama lagi je akan nampak. Yang patut nampak dah nampak cuma nak zahirkan saja.

“Sabar banyak-banyak pada semua yang terlibat ya. Jangan kita sibuk cari salah orang. Cuba ambil positif side Allah bagi jadi macam tu sebab Allah sayang kita nak hapuskan dosa-dosa kita.

“Kalau mati pun dapat matike sana ke mari. Allah baru bagi balik kekuatan pegang telefon bimbit.

“Best juga sakit suami jaga macam baby. 24 jam makan bersuap. Sabar betul zaujku ini,” tulisnya panjang lebar.

Dr. Erin bagaimanapun tidak pula memberikan perincian mengenai sakit yang dialami.

Foto: Instagram Dr. Erin