Menitipkan ucapan hari lahir istimewa untuk puteri sulung, Alyea Nai Lina yang genap 14 tahun pada 7 Januari lepas, jelas pengacara, Aidid Marcello dia bersyukur dikurniakan rezeki anak di awal perkahwinan.

Walaupun mencabar dan menduga kesabaran, namun daripada situ dia belajar erti kesabaran dan rezeki.

“Aku dan @norziepwc kahwin 2005

“Berkat nikah malam Jumaat, rezeki Allah bagi kat kitorang seorang puteri 7.1.2006 lahir ke dunia bernama Alyea Nai Lina.

“Budak ni lah yg banyak ajar aku dan isteri istilah kehidupan sebenar, maksud kesabaran & limpahan rezeki yang meluas, Alhamdulillah. .

“2007, berkat rezeki, dia ikut aku dan isteri ke tanah haram, demam 14 hari kat Mekah, mmg spend masa jaga dia jer kat sana, masyaAllah. .

“Kalau drive time baby, asyik muntah macam waterfall siap kena bawak bekas plastic,” tulisnya.

Bapa kepada empat orang anak ini juga meluahkan kesyukuran kerana anaknya memahami peranan dan tanggungjawab sebagai seorang wanita Islam tanpa dipaksa.

“Tapi Alhamdulillah, aku syukur sangat dengan dia sebab awal2 tanpa paksaan, dia dah faham apa peranan & tanggungjawab dia sebagai seorang gadis muslim yang soon bergelar wanita.

“Tapi, biasalah depa ni… makin besaq makin banyak pe’el, yelah… dah makin bijak… sebab tu rasanya nak kena letak gambaq depa masa baby, pakai pampers kat bilik depa sebab nak bagi depa selalu ingat pengorbanan kita,” jelasnya.

Malah dia turut menegaskan tidak pernah memaksa si anak untuk cemerlang dalam pelajaran, cukuplah sekadar pandai seimbangkan antara dunia dan akhirat.

“Apapun, aku dah bgtau kat dia. Aku x pernah paksa dia utk dapat straight A dlm belajar, tapi cukuplah sekadar dia tau balancekan ilmu sekolah, manage herself & ilmu agama. .

“Untuk Ana, daddy just nak bgtau yg daddy sayang sangat2 kat ana dan sentiasa doakan Ana menjadi anak yang solehah yang selalu dijaga kearah jalan yang benar. .

“Susah ooo nak bela anak dara ni, pening kepala hahahaha .

“Saya percaya hampa pun mesti ada cerita anak pompuan hampa, cuba share. Antara yang saya rasa sama.

“Mandi berejam / adjust tudung sampai pecah cermin / iron baju lama gila / asyik singgah kedai skin care 🤦‍♂‍ / takut matahari dan lain2 hahahaha

“Bye Ana… jangan marah… tatatititutu .

Selamat hari lahir yang ke-14 🎉 🎂 🍰 🎁 .

#aididmarcellofamily #aididitmyway #happybirthday,” tulisnya panjang lebar.

View this post on Instagram

Aku dan @norziepwc kahwin 2005 . Berkat nikah malam Jumaat 😝 rezeki Allah bagi kat kitorang seorang puteri 7.1.2006 lahir ke dunia bernama Alyea Nai Lina. . Budak ni lah yg banyak ajar aku dan isteri istilah kehidupan sebenar, maksud kesabaran & limpahan rezeki yang meluas, Alhamdulillah. . 2007, berkat rezeki, dia ikut aku dan isteri ke tanah haram, demam 14 hari kat Mekah, mmg spend masa jaga dia jer kat sana, masyaAllah. . Kalau drive time baby, asyik muntah macam waterfall siap kena bawak bekas plastic 😭🤦‍♂️. . Tapi Alhamdulillah, aku syukur sangat dengan dia sebab awal2 tanpa paksaan, dia dah faham apa peranan & tanggungjawab dia sebagai seorang gadis muslim yang soon bergelar wanita. . Tapi, biasalah depa ni… makin besaq makin banyak pe’el, yelah… dah makin bijak… sebab tu rasanya nak kena letak gambaq depa masa baby, pakai pampers kat bilik depa sebab nak bagi depa selalu ingat pengorbanan kita. . Apapun, aku dah bgtau kat dia. Aku x pernah paksa dia utk dapat straight A dlm belajar, tapi cukuplah sekadar dia tau balancekan ilmu sekolah, manage herself & ilmu agama. . Untuk Ana, daddy just nak bgtau yg daddy sayang sangat2 kat ana dan sentiasa doakan Ana menjadi anak yang solehah yang selalu dijaga kearah jalan yang benar. . Susah ooo nak bela anak dara ni, pening kepala hahahaha . Saya percaya hampa pun mesti ada cerita anak pompuan hampa, cuba share. Antara yang saya rasa sama. . Mandi berejam / adjust tudung sampai pecah cermin / iron baju lama gila / asyik singgah kedai skin care 🤦‍♂️ / takut matahari dan lain2 hahahaha . Bye Ana… jangan marah… tatatititutu . Selamat hari lahir yang ke-14 🎉 🎂 🍰 🎁 . #aididmarcellofamily #aididitmyway #happybirthday

A post shared by Aidid Marcello 😎 (@aididmarcello) on

Sekadar imbasan, Aidid dan Norzie telah mendirikan rumah tangga pada 2005 dan dikurniakan empat cahaya mata.

Foto : Instagram Aidid Marcello